Experience center

De zonnepanelenwereld evolueert constant. Nieuwe technologieën, tariferingen en subsidiëringen blijven veranderen, dus ontwikkelt GPC Europe steeds nieuwe oplossingen in een steeds meer geëlektrificeerde, groene en duurzame wereld. Denk maar aan de komst van de digitale meter, elektrische voertuigen, thuisbatterijen, thermische opslag ... Om u als installateur up-to-date te houden met al deze nieuwigheden, organiseren we gerichte opleidingen – zowel in groep als een-op-een – in onze vestiging in Tielt.

 

Geïnteresseerd? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor een opleiding op maat!

Onze opleidingen

GPConnect: monitoring via digitale meter

GPConnect is een virtuele batterij die ontwikkeld werd door GPC Europe en aangeeft hoe goed een zonnepaneleninstallatie benut wordt. De periodieke rapportering geeft precies aan wanneer er meer of minder energie wordt gebruikt dan er opgewekt wordt. Op die manier wordt meteen duidelijk of een thermische oplossing of thuisbatterij een goed idee is, en welke capaciteit die dan zou moeten hebben.

Batterijoplossingen met hybride omvormers en lithiumbatterijen

Wanneer klanten niet thuis zijn en de zon schijnt, produceren zonnepanelen ‘gratis’ elektriciteit die gewoon terug het net wordt opgestuurd. Door een elektrische batterij te installeren, kan deze verloren energie opgeslagen worden om later te gebruiken. GPC Europe heeft oplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook financieel reeds zeer rendabel zijn.

Laadinfrastructuur

Nu vervuilende wagens steeds meer worden geweerd uit centrumsteden en overheden beleid voeren rond duurzame mobiliteit, winnen elektrische en plug-in hybride voertuigen aan belang. Om nog efficiënter elektrische energie op te wekken, heeft GPC Europe een laadinfrastructuur ontwikkeld die verder gaat dan een stekker in het stopcontact. Met onze slimme oplossingen wordt de juiste hoeveelheid energie opgeladen aan de juiste snelheid. En vooral: aan de beste elektriciteitskost.

Thermische opslag

Overtollige zonne-energie kan ook worden opgeslagen in warmte. Dat is een stuk goedkoper en zeer efficiënt! Ongebruikte energie wordt dan omgeleid naar de boiler.

Schrijf u in